Deittailua koskevissa keskusteluissa törmää usein tunteita herättävään väitteeseen. Sen mukaan ihan "tavallisten" ihmisten on vaikeaa löytää itselleen kumppania. Syyksi nimetään se, että todella moni on nykyään erittäin vaativa tulevaa kumppaniaan kohtaan.
Väitetään, että pitäisi olla esimerkiksi jotakin seuraavista:
- Varakas
- Menestynyt
- Todella kiinnostava
- Karismaattinen
- Todella kaunis tai komea
- Sopivan pitkä
- Korkeakoulutettu
...ja niin edelleen! Ja mitäpä sitä väittämään vastaan, aika lannistavaltahan tuollainen lista tuntuu. Tuskin kukaan meistä onnistuu olemaan kaikkea tuota.
Pieni totuuden siemen tällaisissa väitteissä toki on. Kyllä moni tietenkin toivoo, että tulevassa kumppanissa olisi paljon erilaisia hienoja ominaisuuksia. Se on ymmärrettävää ja inhimillistä. Mutta ovatko ihmisten vaatimukset todella kohtuuttomia?
Ihan tavallinen kelpaa
Tässä tulee tieto, joka saattaa helpottaa oloasi: On tärkeää tiedostaa, että väitteet ihmisten vaativuudessa ovat vahvasti liioiteltuja. Vaikka moni toivookin kumppanilta erilaisia ominaisuuksia, asettuvat he tilastojen valossa aloilleen lopulta ihan tavallisten tallaajien kanssa. Moni myös korostaa, että kaipaa vierelleen ihan tavallista kumppania elämään ihan tavallista elämää. Toiveissa korostuvat juuri tavallisuus ja normaalius. Kumppanin ei tarvitse olla kovin kummoinen, kunhan hänen kanssaan on mukavaa olla. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat edelleen ihmisille luotettavuus, turvallisuus ja ystävällisyys.
Tutkimusten valossa ihmiset myös ihastuvat todennäköisimmin sellaiseen tyyppiin, joka on heidän itsensä kaltainen. Väite siitä, että vastakohdat viehättäisivät toisiaan ei ole saanut tutkimuksissa vahvistusta. Mitä samankaltaisempi tyyppi, sen parempi. Tämä on hyvä uutinen siksi, että useimmat meistä ovat toden totta niitä ihan tavallisia, keskimääräisiä perustallaajia. Juuri siksi myös ihan tavallisille perustallaajille riittää kysyntää. Tässä kontekstissa tavallisuus on siis ehdottomasti hyvä asia!
Nettideittailu nostaa vaatimustasoa
Vaikuttaa kuitenkin olevan totta, että nettideittailu on vaikeuttanut pariutumista kun puhutaan toivekumppanin kriteereistä. Syy on osin algoritmeissä, jotka saattavat nostaa esimerkiksi mielestään parhaimman näköisiä ihmisiä epäreilusti esiin.
Osin taas kyse on ihmisten omasta käyttäytymisestä. Kun suurimmissa nettideittisovelluksissa tarjontaa on näennäisen loputtomasti, olemme hyvin alttiita muuttumaan nirsoiksi. Tällöin jätämme huomiotta sellaisetkin tyypit, jotka elävän elämän deittailutilanteissa kelpaisivat meille aivan hyvin.
Ei voida kuitenkaan sanoa, että tämä ilmiö olisi erityisen suuri. Vaikka osa nettideittailijoista nirsoileekin, valtaosa on myös valmis tutustumaan niihin ihan tavallisiin tyyppeihin.
Jos haluat oppia ymmärtämään, millaisella profiililla nettideittailessa saa eniten yhteydenottoja, kannattaa tutustua Deittaile onnistuneesti -verkkokurssiin. Sieltä löydät vinkkejä paitsi loistavan profiilin luomiseen, myöskin keskustelujen aloittamiseen, sujuviin keskusteluihin sekä treffeille pyytämiseen liittyen!
Onko sinusta ihmisten vaatimustaso kumppanin suhteen liian korkealla?
Ps. Nettideittailun ABC -verkkokurssi starttaa 14.8 ja olemme ottaneet kurssille käyttöön mm. oman keskusteluryhmän. Kurssin avulla saat nettideittipalveluista haluamasi tuloksia ja pääset treffeille alle 30 päivässä. Tutustu kurssiin TÄÄLLÄ!
SUBMIT YOUR COMMENT