Merkittävä ongelma nettideittailussa on palautteiden mukaan se, että netissä aloitetuilla keskusteluilla on tapana lopahtaa pian alkamisensa jälkeen. Aloitamme keskustelun kiinnostavan ihmisen kanssa sekä keskustelemme hetken ajan, mutta pian keskustelu lopahtaa.
Tämä on tietenkin ongelma, sillä nettideittailessa tavoitteemme on tutustua uusiin ja kiinnostaviin ihmisiin. Jos emme pääse käymään pitkiä keskusteluja, emme pääse myöskään tutustumaan ihmiseen syvällisemmin, emmekä pääse hänen kanssaan treffeille.
Kokemusten valossa ylivoimaisesti merkittävin syy siihen, miksi keskustelut lopahtavat pian alkamisensa jälkeen on keskusteluissa vallitseva kielteinen ja ikävä sävy. Nettideittailijat kertovat, että jättävät keskusteluja kesken siksi, että keskustelun toinen osapuoli vaikuttaa kiukkuiselta, vihaiselta, ärsyyntyneeltä, varautuneelta, pelokkaalta tai jotakin vastaavaa. Keskustelua ei siis koeta mukavaksi.
Keskustelun mukavuus on tietenkin tärkeää. Jos kanssamme ei ole mukavaa keskustella, kanssamme ei myöskään keskustella. Siksi nettideittailussa onnistumisen kannalta tärkeää on se, että pystymme luomaan keskusteluihimme myönteisen ja rennon ilmapiirin. Tämä ei ole onneksi vaikeaa. Riittää, että noudattaa kahta keskeistä toimintatapaa:
- Keskustele myönteiseen sävyyn
Pidä sävy esimerkiksi iloisena, rentona, kevyenä, kannustavana tai uteliaana. Iloisen ja rentoutuneen oloisen ihmisen kanssa keskustelu on keskimäärin paljon mukavampaa kuin synkän ja jännittyneen oloisen kanssa.
Mitä mukavampaa kanssamme on keskustella, sitä todennäköisemmin toinen osapuoli jaksaa osaltaan jatkaa keskustelua. Näin tutustuminen saa jatkua ja lopulta jopa johtaa tapaamiseen myös elävän elämän puolella.
Koska netissä kommunikoimme tekstin välityksellä, kannattaa varmistaa, että myönteinen sävysi oikeastikin näkyy lähettämistäsi viesteistä. Yleinen ja harmillinen sekaannus tapahtuu seuraavasti:
Koemme itse keskustelevamme myönteiseen sävyyn, mutta keskustelun toinen osapuoli kokeekin sävymme neutraalina, tai jopa kielteisenä.
Jotta tämän sekaannuksen voisi välttää, kannattaa omat sanansa asettaa siten, että ne kuulostavat korostetunkin myönteisiltä. Kannattaa käyttäytyä ja viestiä siis jopa myönteisemmin kuin normaalisti tekisimme.
Vaaraa siitä, että näin tehdessämme leimautuisimme ylipirteiksi ja ällöpositiivisiksi ilopillereiksi, ei yleensä ole. Käytännön vaikutus jää yleensä vain siihen, että toinen osapuoli kokee meidät kohtuullisen myönteisinä ja innostuneina tyyppeinä. Deittikontekstissa tämä on lähtökohtaisesti hyvä asia. Myönteinen ja innostunut herättää enemmän kiinnostusta kuin kielteinen ja tylsistynyt.
- Vältä aluksi keskustelua asioista, joihin liittyy kielteisiä tuntemuksia
Moni tykkää käydä keskusteluja synkistä ja raskaista aiheista. Tämä on ymmärrettävää, sillä asioiden voivottelu ja niistä valittaminen yhdessä toisen ihmisen kanssa on usein hauska ja terapeuttinen kokemus! Samaa mieltä oleminen – varsinkin vaikeista ja tunnelatautuneista aiheista - lähentää usein ihmisiä.
Nettideittailussa tämän ilmiön kanssa kannattaa olla kuitenkin varovainen.
Koska tavoitteemme on tavata netin kautta kiinnostavia ihmisiä, on meidän ensin päästävä tutustumaan näihin ihmisiin nettikeskustelun kautta. Nettikeskustelut ovat kuitenkin usein raskaita suorituksia. Vielä raskaampia niistä tulee usein silloin, jos keskustelut liittyvät johonkin ikävään aiheeseen. Erityisen raskasta ikävistä aiheista on keskustella ihmisten kanssa, joita emme vielä tunne.
Esimerkkejä raskaista aiheista ovat vaikkapa politiikka, sairaudet, erilaiset henkilökohtaiset traumat sekä ihmiselämän ongelmat.
Emme tarkoita, etteikö näistä aiheista saisi ollenkaan keskustella. Päinvastoin. Tällaiset aiheet ovat hyvin mielenkiintoisia ja niiden kautta pääsee hyvin tutustumaan toiseen ihmiseen.
Ennemminkin kyse on siitä, että tällaisille keskusteluille kannattaa valita sopiva hetki. Heti tutustumisen alussa niistä ei yleisesti ottaen kannata puhua, vaan ne kannattaa säästää myöhemmäksi. Tutustuminen lähtee todennäköisemmin käyntiin, kun aluksi rajoittuu keskustelemaan kevyistä ja myönteisistä aiheista.
Tsemppiä deittailuun!
Ylläolevat vinkit voivat kuulostaa itsestäänselviltä ja sitä ne ovatkin. Tästä huolimatta nettideittailijat antavat jatkuvasti palautetta juuri tästä aiheesta. He kokevat ongelmalliseksi, että muut deittailijat ovat toistuvasti niin synkän ja kireän oloisia. Treffeille taas ei lähtökohtaisesti haluta lähteä synkkien ja kireiden henkilöiden kanssa. Myönteisyys vaikuttaa siis kannattavan.
Omasta puolestamme toivotamme paljon tsemppiä deittailuun!
Rakkaudella,
Lovenan tiimi
SUBMIT YOUR COMMENT